♥niNa SyakiNa♥
~..Be My Followers..~

:: Filem: Aku Tak Bodoh, Memang Tak Bodoh Cerita Ini! ::

Sharesangat santai cerita nihh!!!
memang ada part-part yang lawak,
ada part-part yang gaduh-gaduh... hihi
tapi memang cerita ini mengisahkan realiti hidup masyarakat sekarang...
rugi kalau sesiapa yang tak tengok...
bila kita tengok filem ini,
baru laa minda kita terbuka...
memang sesuai dengan tajuk filem nih...
^^

:: Klik READMORE Untuk Bacaan Seterusnya... ♥ ::

Bapa Roy (Pelakon Utama)
Ibu Roy (Pelakon Utama)
Bapa Sudin (Pelakon Pembantu)
Mak Jah (Pelakon Pembantu)
Cikgu Anuar (Pelakon Pembantu)
(Pengarah Fotografi)
(Pengarah Seni)
(Pembantu Pengarah)
(Penerbit)


Sinopsis:

Seorang pelajar bernama Roy, 16 tahun yang menghadapi liku-liku hidup remajanya. Seperti remaja yang lain, Roy cuba memahami kata neneknya yang menegaskan bahawa adat orang melayu menuntut orang muda menghormati orang yang lebih tua dan tidak boleh melawan kata walau apa jua keadaannya. Ibubapa Roy terlalu sibuk dengan urusan kerja sehingga tiada masa untuk Roy dan adiknya di rumah.

Bapanya seorang pencipta program komputer percaya kritikan bapanya dahulu terhadap dirinya menjadikan dirinya seorang yang berjaya dan dia yakin tradisi ini perlu diteruskan dalam membesarkan Roy dan adiknya.Ibu Roy pula bekerja sebagai pengarang majalah senior. Mereka berusaha mengumpulkan kemewahan untuk keluarga mereka kerana menganggap itu yang paling penting dalam peranan sebagai ibubapa. Mereka juga tidak percaya pujian pada anak-anak adalah sesuatu perkara yang baik. Adik Roy juga mengalami situasi yang kritikal.

Disebabkan pemikiran komiknya, dia menyangka dirinya telah membuatkan kawan kelasnya mengandung dan cuba bertanyakan ibubapanya dari mana datangnya seorang bayi itu. Akibat kurang mendapat perhatian dari ibubapanya, Roy mula terjebak dengan kumpulan budak nakal. Dirinya semakin bertambah tertekan apabila cikgu sekolahnya selalu menyindir dirinya. Roy mula hanyut dengan perbuatan-perbuatan yang tidak bermoral dan rasa dirinya dihargai dalam kumpulan tersebut. Akhirnya ibubapa Roy menyedari kesilapan didikan mereka yang menyebabkan anak-anak mereka mula bersikap pasif. Mereka berusaha mencari jalan penyelesaian untuk menyatukan kembali hubungan kekeluargaan mereka.::nina says::
aku tak bodoh... hihi

Photobucket

♥niNa SyakiNa♥ DALAM BUNGA CANTIK ADA NINA

1 Leave Here, Comments and Lovely Words:

-Sara- said... [Reply to comment]

hii nina, sara jln2 sini..sje nk tinggal jejak :)

btw, best ke cite ni?