♥niNa SyakiNa♥
~..Be My Followers..~

:: Siapakah Wanita Yang Cantik? Adakah Anda Seorang Cantik ::

ShareBukan yang dipakai itu cantik, tetapi akhlak lebih cantik. Sesungguhnya dunia ini adalah alat perhiasan, sebaik-baik alat perhiasan di dunia adalah wanita yang solehah. Wanita yang berbahagia adalah wanita yang dapat memelihara akalnya ketika dia kehilangan hatinya. Tidak ada satu pun di dunia ini yang dapat mengangkat darjat wanita, selain daripada kecuciannya.

Kesucian fikiran dan kesucian perilaku adalah kehormatan utama bagi wanita. Kekuatan seorang wanita terletak pada lidahnya. Daripada semua hak wanita, yang paling agung adalah menjadi ibu yang solehah.


:: Klik READMORE Untuk Bacaan Seterusnya... ♥ ::
Sudah menjadi kebiasaan dalam dunia, manusia lebih tertarik pada kecantikan daripada kebajikan. Sebahagian wanita lebih suka kelihatan cantik daripada kelihatan cerdik, kerana sebahagian besar lelaki lebih pandai melihat mereka daripada berfikir. Wanita adalah syurga bagi mata, neraka bagi jiwa dan seksaan bagi kantung.

Wanita itu seperti bayangan, kejarlah dia, maka dia lari. Larilah daripadanya, maka dia akan mengejar. Wanita yang mencintai tidak pernah ingin memerintah, dia ingin menurut, apabila wanita mencari kekuasaan dia tidak memahami cinta.

Seorang wanita kalau biasanya cantik perlu mempertahankan kecantikannya, tetapi apabila ketuaan sudah datang, jangan anda takut akan hal itu kerana kecantikan terletak pada hati yang luhur. Ada masanya sukar menjadi wanita cantik. Lelaki tidak selalu mencintai kita, tetapi sering cuma mengiginkan kecantikan kita. Wanita yang tidak cantik biasanya lebih mudah, kerana
kalau seseorang lelaki mencintainya, bererti lelaki itu betul-betul cinta padanya...

::nina says::
aku tak cantik...

Photobucket

♥niNa SyakiNa♥ DALAM BUNGA CANTIK ADA NINA

6 Leave Here, Comments and Lovely Words:

My Little Diary said... [Reply to comment]

salam,
nina seorg yg cantik... :)

aNaYaNa said... [Reply to comment]

cantik di mata..
cantik di hati..

nina chantik!!..:)

Woofer Storm said... [Reply to comment]

cntik je tu nina^^,aku ni je yg tak cntik.. hahaaaa

Encik MamaT said... [Reply to comment]

betul tu... tapi susah gak nak kenal budi orang..

bella said... [Reply to comment]

suke entry ni:)cantik akhlak lagi dioandang disisi allah

dark sengal said... [Reply to comment]

hi.. akak di-tag utk join contest nie..

http://melovecontest.blogspot.com/2010/12/blog-teman-udah-setahun-ga.html