♥niNa SyakiNa♥








~..Be My Followers..~

:: Sushi, Sushi! Siapa Nak Makan Sushi? Tak Perlu Pergi Sushi King, Buat Sediri Dekat Rumah! ::

Share

Salam Mesra Dari Nina Syakina
~~~~~~~


hari ini hari Sabtu, minggu pertama dalam tahun 2011...

kebiasaannya masa-masa macam nihh laa orang ramai dekat bandar-bandar... lagi-lagi Shopping Mall kan? korang pergi mana hari nihh? tak keluar jalan-jalan ke? wahh... rindunya nak hang out dekat Pavillion, KLCC, Low Yat, Times Square, Mines, Mesra Mall, Curve, tak pun lepak-lepak dekat I-City tangkap gambar gedikss-gedikss sambil makan Oblong dengan aiskrim Goyang... Tak pun pergi makan Chicken Chop dekat Steven... Nyum... Nyum... Bestnyaa!!! Tu semua kenangan lama yang tidak boleh dilupakan sampai bila-bila... huhu

Oh... hari ini nina tinggal berdua sahaja dengan adik nina, emi... mama abah pergi melawat syda dekat asrama... macam biasa, emi gediks-gediks tak mau ikut... so, terpaksa laa nina duduk rumah juga...

Tengahari tadi rasa malas nak masak macam biasa... tiba-tiba terlintas idea jahat nakal, main masak-masak!!! hihi... kembalikan nostalgia tahun 90-an, main masak-masak dengan Cousin... tapi kali ini nina main masak-masak dengan emi... ngee

walaupun emi baru je berusia 12 tahun, tapi dia tak betah di dapur... selalu dia laa yang jadi mangsa... tolong nina potong sayur, potong bawang... ngee


so, tuan-tuan dan puan-puan,
ada ke datuk-datuk dan datin-datin baca blog nina? hehe
Kali ini kami masak SUSHI! hehe...
oyeahh... oyeahh...


sedap! sedap! sedap!
tapi tak ada laa sesedap macam dekat Sushi King...
ye laa... bahan-bahan dekat rumah nihh pun tak cukup...
wasabi pun tak ada... uhuk uhuk...


tapi, tak kesah laa... janji boleh makan... wakakaka


para juri sedang rasa... hihi


chef a.k.a juri... boleh?


memang sedap tak terkira...
kalau tak sedap tak ada laa habis licin...
kan... kan... kan... hihi


berakhir sudah aktiviti yang tak bermanfaat kami hari ini...
sekian, terima kasih...


::nina says::
bila parent tak ada,
memang kami adik-beradik begini...
haha... fuhhh... minta-minta laa
mama abah tak jumpa blog nina nihh... hihi


Photobucket

♥niNa SyakiNa♥ DALAM BUNGA CANTIK ADA NINA

18 Leave Here, Comments and Lovely Words:

9W2URY said... [Reply to comment]

nampak sedap...bagi lah resipi dan cara membuatnya...

tomatokering :) said... [Reply to comment]

mai la cikit :P

nina syakina said... [Reply to comment]

@9W2URY


insyaallah... nnti nina bagi k... huhu

nina syakina said... [Reply to comment]

@tomatokering :)


dh msuk perut abih dh... huhu

kimchisu said... [Reply to comment]

ok, saya terliur..hahahah nk gak..ngee

nina syakina said... [Reply to comment]

@kimchisu


hehe... jgn smpai meleleh2 yerr... huhu

platipus said... [Reply to comment]

mnyelerakan..grr!

nazfa said... [Reply to comment]

wahhhh nice post! eyy tunjukkan la resipi nye..nk try gak! :P

nazihahisa said... [Reply to comment]

teliur.. isk..isk.. nk gak..

black paper said... [Reply to comment]

thx following..
follow u back ;)

nina syakina said... [Reply to comment]

@platipus

sbr platipus sbr... huhu

nina syakina said... [Reply to comment]

@nazfa

nk resepi ke? ok2 t nina bg... huhu

nina syakina said... [Reply to comment]

@nazihahisa


orait2.. t nina bg k...

CekLa said... [Reply to comment]

bagilah resipi. nasi tu guna beras ape ye?

Pembawa_Wacana said... [Reply to comment]

Ittadakkimaaas!! He he..

nina syakina said... [Reply to comment]

@CekLa

guna beras biasa jekk... huhu

nina syakina said... [Reply to comment]

@Pembawa_Wacana

itaadakimasu!!! huhu

kakchik@ella said... [Reply to comment]

alahai .. sushi pun buat sendiri? rajinnya. kita men tunjuk2 je. hihi ..