♥niNa SyakiNa♥








~..Be My Followers..~

:: Tips: Aduyai! Muka Handsome, Tapi Gay Rupanya! Tips Mengenal Lelaki Gay ::

Share

Picture, Imran Abbas

Uishhh... Handsomenya dia!!!

~~~


Pernah tak korang terjumpa dengan rakan-rakan lelaki
yang dulu masa kecil-kecil punya laa sememeh(selekeh),
tapi bila dah besar,
walawehhh!!!
punya laa smart, handsome dan bergaya?
kalau dulu, pandang sebelah mata pun tak teringin... kan?

tapi, tengok laa dia sekarang...
Handsome, Smart, Bergaya, Rambut pun pacak2... hihi
^^

tapi,


AWAS!!!
DIA GAY RUPANYA!!!
hahaha... melepas sudahh...!!!

AMARAN: Lelaki lembut tidak semestinya GAY okehh!!! huhu~



mari nina nak kongsi sikit,

Tips Mengenal Lelaki Gay



:: Klik READMORE Untuk Bacaan Seterusnya... ♥ ::




Berikut adalah tanda-tanda yang boleh diperhatikan oleh ibu-bapa untuk melihat jika anak lelaki mereka adalah gay atau sebaliknya:-

1. Bila tiba masa kenduri-kendara, terutama kenduri kahwin, anak lelaki ini lebih senang menghias pelamin dan menggubah bunga telur daripada berpanas terik untuk menyiapkan khemah ataupun mengumpulkan kayu api seperti lelaki-lelaki lain. Kalau dia ada jugak di celah-celah lelaki tersebut, cuba perhatikan yang anak lelaki tersebut lebih banyak menghabiskan masa melihat lelaki-lelaki kampung tu, daripada mengangkat kerusi ataupun tiang khemah.

2. Bila nak tiba musim raya, bila tiba masa nak belikan kain kosong untuk buat baju melayu ataupun baju kebaya maknya, anak lelaki ni lebih selesa bercerita tentang fesyen kebarung terbaru dengan kain organza dan lain-lain berkenaan dengan citarasa wanita, sedangkan si ayah hanya dibelikan kain kosong dari Kamdar aje.

3. Bila kadang-kadang terdengar perkataan-perkataan 'sesuatu' dari mulut anak lelaki ini (terutama dalam telefon, bercakap dengan kawan-kawan, mungkin terpacul perkataan "mak" ketika dia membahasakan dirinya). Jadi para ibu, janganlah cepat perasan yang anak lelaki ni memanggil si ibu, itu cuma kata ganti nama pertama untuk anak lelakinya itu.

4. Anak lelaki ini akan mengatakan yang dia lebih mementingkan career dari segalanya - apabila ditanya bila nak kahwin sedangkan umur dia dah masuk 40 tahun. Ye lah, lelaki heteroseksual mana yang tak ada nafsu nak kahwin, ye tak?

5. Bila anak teruna ni silih berganti membawa pemuda-pemuda atau budak-budak lelaki ke rumah (balik kampung). Dan kalau diamati, mereka (kawan-kawan) yang dibawa bersama mempunyai ciri yang serupa - kulit yang gebu terjaga, dandanan rambut kemas, selipar/sandal yang serupa, baju yang agak sempit dan lengan yang agak pendek dan pertuturan yang sedikit serupa.

6. Anak lelaki teruna lebih senang bercerita tentang hiasan dalaman, salon kecantikan, tempat urut mengurut untuk lelaki... daripada bercerita tentang, pasukan bola sepak atau Liga Perdana Inggeris.

7. Kalau tengok TV, kalau ter"flick" channel yang ada perlawanan bola, dia cepat-cepat menengok rancangan lain seperti Nona.

8. Kalau balik ke kampung, perhatikan bag toiletries yang dibawanya bersama. Sudah pasti, terdapat pelbagai jenis tabung-tabung mekap dan pelbagai jenis alatan untuk dandanan. Paling pelik, kalau dikumpulkan semua tu, sudah tentu boleh membuka satu kaunter mekap.

9. Jenama-jenama barangan seperti DKNY, Ferragamo, Prada, lebih mudah mereka tuturkan berbanding dengan nama-nama anak saudara mereka sendiri.

10. Kalau sesekali balik ke kampung, tentu dia akan membawa "teman wanita" untuk mengaburi mata emak dan ayah. Tapi belum pun sempat nak duduk, dia telah membuka kata-kata bertanyakan siapa anak-anak bujang yang baru menyewa di sebelah rumah. Atau bertanyakan, anak bujang jiran yang sudah lama tak kelihatan.



::nina says::
bukan semua lelaki yang berperwatakan seperti di atas adalah gay...
Sekian, Terima Kasih


Photobucket

♥niNa SyakiNa♥ DALAM BUNGA CANTIK ADA NINA

16 Leave Here, Comments and Lovely Words:

mie said... [Reply to comment]

so, memilihh la yang terbaik..
hahhaaaa

nina syakina said... [Reply to comment]

@mie

harusss....

Eliyana said... [Reply to comment]

bahaya sungguh sekarang ni...ada jugak yg tak lembut tp gay jugak...

p/s: nasib baik pilihanku tepat

nina syakina said... [Reply to comment]

@Eliyana


hihi... tuhh laaa psl... ngeee takott leerrr...

Mohamadazhan hjDesa said... [Reply to comment]

lelaki sejati.hehe

nina syakina said... [Reply to comment]

@Mohamadazhan hjDesa

hehe... betul ke?

jambz- said... [Reply to comment]

hensem betul mamat tu.

sayang said... [Reply to comment]

conclusion :

print post ni then kasi dekat kwn2 yg forever alone.
lollz

Obie said... [Reply to comment]

ok, saya tidak termasuk dalam ciri-ciri di atas.

:|

nina syakina said... [Reply to comment]

@jambz-

haah... hansem kan... hihi

nina syakina said... [Reply to comment]

@sayang


hahaha... sedihhhnyerr klau wat kt kwn mcm tuhh... huhu

nina syakina said... [Reply to comment]

@Obie

bguss... bguss...

Erillia itu akU said... [Reply to comment]

sorry tp ni bukan ciri2 lelaki gay...tp ni ciri2 bapok.... :)

rilex said... [Reply to comment]
This comment has been removed by a blog administrator.
Izyess Fariz said... [Reply to comment]

Ok, mungkin sya tak suke bola dan lebihkan fashion, tapi sya masih suka kat perempuan... Takde ape2 perasaan pon kat laki2

I'm Fildza said... [Reply to comment]

Wrong wrong wrong wrong... I'm gay but I'm not like that.. I'm kindda like 80% masculine and 20% feminine..