♥niNa SyakiNa♥








~..Be My Followers..~

:: Bagaimana Burger McD dibuat? Cara-Cara Memasak Burger McD ::

Share
Salam Blogger...
selepas nina tunjukkan bagaimana daging Burger Mcd dibuat,
nina nak tunjukkan pula,
bagaimana Burger yang biasa kita beli di Mcd dibuat pula...
Burger ini antara yang popular di Mcd...
Rahsia bagaimana untuk membuat Burger Royal De Luxe!!!
Jom kita terjah dapur Mcd... hihi


:: Klik READMORE Untuk Bacaan Seterusnya... ♥ ::


Cara-cara membuat Burger Mcd


Mula-mula kita sediakan bahan-bahannya...


sos tomato, bawang, tomato, salad, timun,
sawi, acar jeruk, mayonis, keju dan sebagainya...


ini sos cili yang digunakan...


tidak lupa juga, roti dan daging yekk...


mula-mula letakkan kepingan daging beku
ke atas dapur toasted oven...
masak sehingga daging itu lembut...


sementara menunggu daging masak,
roti juga dimasukkan ke dalam toasted oven sehingga garing...


kemudian, ambil roti yang telah dimasak tadi
dan diletakkan ke atas plastik pembungkus atau pun kotak...


kemudian letakkan sedikit mustard...


letakkan sos tomato...


letakkan bawang dan acar jeruk...


letakkan sawi dan salad...


kemudian, letakkan mayonis...


letakkan hirisan tomato...


kemudian, letakkan keju...
biasanya kita letak keju Cheddar atau Emmental...


tidak lengkap sekiranya tiada daging!
letakkan daging pula...


akhir sekali, letakkan roti tadi dan telungkupkan ia...


dah pun siap! senang kan!



Cara-cara Memasak Wedges/Fun Fries


masukkan wedges/fun fries kedalam mesin penggoreng...
kemudian toskan...


dah pun siap!





Cara-cara Menyiapkan Air Minuman Mcd


bekas-bekas minuman mengikut saiz yang berbeza-beza...


dah siap! sangat mudah kan?



::nina says::
sebab itu laa ia digelar fast food!!!
sangat mudah dan cepat kan...
kita cuma hulur duit je... hihi

Sumber
Photobucket

♥niNa SyakiNa♥ DALAM BUNGA CANTIK ADA NINA

13 Leave Here, Comments and Lovely Words:

SweetyMui2 said... [Reply to comment]

burger mcD memang terbaik..lagi2 spicy chic tu..adehhh..sedapp!

Nazz@Purple said... [Reply to comment]

ala..ni terasa nak gi mcd plak ni..

Eliyana said... [Reply to comment]

sapa2 yang diet mesti tak tahan daulat tengok entry nina ni...hihi!

nina syakina said... [Reply to comment]

@SweetyMui2

nyum... nyum... sedap tuhh spicy chicken... eee....

nina syakina said... [Reply to comment]

@Nazz@Purple


hehe,.. saje je goda2 u... ngeee

nina syakina said... [Reply to comment]

@Eliyana


hihi... tau tak pe... abiss diet nnti... hihi

ardinihumaira said... [Reply to comment]

beger md c lazat. beger kfc pening dimakan. tatau mengapa... huu

nina syakina said... [Reply to comment]

@ardinihumaira

sebab kfc nak tiru mcd tak menjadi... hihi
byk aji no mo to kottt... ngeee

Sophia Rani said... [Reply to comment]

owhhh.... mcm ni yer.. hehe.. mcD mmg feveret i tau.. i selalu order fillet o fish

cacing said... [Reply to comment]

ouh.... promote mcd nmpk?

nina syakina said... [Reply to comment]

@Sophia Rani


fillet o fishh... wahh... sedap tuhh...

nina syakina said... [Reply to comment]

@cacing


hihi... dah tak de keje, mcm nih laa... hihi

juliet. said... [Reply to comment]

senang nyeee..tapi sedap lagi burger ramly kt tepi jln tu..harga pon berbaloi..buatan Malaysia lagi!!hehee