♥niNa SyakiNa♥








~..Be My Followers..~

:: Reply: Kenapa Orang Minta Kita Komen Entry Mereka, Tetapi... ::

Share
nina tertarik dengan persoalan yang diajukan oleh Fatin Hanani yang dipostkan beliau pada entry beliau sebelum ini,


Hari ni Fatin ada sedikit pertanyaan kepada blogger-blogger sekalian. ^_^ Sudi-sudikanlah anda menjawabnya kerana mungkin anda salah satu daripadanya :D (hehe just kidding) Ok... Fatin just nak tanya. Tak ada maksud lain ye sayang-sayangku. Sapa yang terasa tu, cepat-cepat buang dari fikiran korang ye. Fatin tak ada maksud nak kata kat sapa pun. Just Fatin ingin tahu!! ^_^


Kenapa Orang Mintak Kita Komen entry mereka tapi....

...bila kita dah tolong komen. Mereka senyap macam tu ja. Bukan Fatin cakap mereka harus balas balik komen kat entry kita. Tetapi sekadar datang dan tinggalkan komen di shoutbox tu pun dah cukup baikkan. Kalau up sikit kat entry lagi-lagilah baik... hehe. :P Maknanya tuan rumah tu tahu yang korang datang melawat blog dia. Ni taknya... dah mintak orang komen entry korang tapi korang senyap sepi kat Blog korang ja... Habis tu macam mana la orang nak kerap datang blog korang kan ^_^
Sebab tu Fatin nak tanya... Kenapa Orang mintak Kita Komen entry mereka tapi mereka senyap saja???

Sapa ada jawapan Angkat Kaki??hehe Jangan-jangan... sapa ada jawapan tolong bagitau sat?



Jawapan Kepada Persoalan Fatin:-

pertama sekali, tadi mesti Fatin hairan kan,
kenapa Fatin terjah rumah nina, tapi tak berjumpa shoutbox kan? hoho...
kawan-kawan yang lain pun hairan kan?
jangan risau... hihi (^^)v
tadi nina sedang buat eksperimen tentang persoalan Fatin ini...
nina kan memang suka buat eksperimen... hihi

ok, hasil eksperimen mendapati, daripada responden
seramai 50 orang yang masuk ke blog nina selama sejam ini,
hanya 5 orang sahaja yang memberikan komen
pada entry-entry nina yang sebelum ini...
5 orang itu pun Blogger2 yang memang nina kenal
ishh... issh... sangat sadiskan...

ok, berbalik kepada persoalan Fatin tadi,
Kenapa orang tinggalkan link di shoubox/cbox,
dan suruh kita komen entry mereka,
tapi bila kita berbuat demikian,
tuan blog tuhh 'tak pandang' pun kita...
itu tandanya, mereka datang ke blog kita
hanyalah untuk mempromosikan entry terbaru mereka,
berblogging hanyalah untuk mempromosikan blog mereka,
meninggalkan link dan membalas kunjungan...
semata-mata untuk menaikkan trafik mereka...
betul ke? habis tu, mereka tak baca entry kita ke?
tepuk dada tanya diri sendiri...
^^

tapi tak semua Blogger begitu...
mungkin mereka ada masalah lain...
macam nina... hihi
mungkin server down, laptop problems, lambat loading,
laptop hangg, internet lembab dan sebagainya...
so don't be a judge to a book without the cover...
ekk... phrase baru nihh... hihi


itu sebabnya, dalam dunia berblogging nih
kita kena belajar, buat sesuatu mestilah IKHLAS...
bila kita IKHLAS buat sesuatu,
insyaallah ada KEBERKATANNYA...



::nina says::
penat jekk kita buat entry bagus2...
iye dop?

psstt... nina sedang berusaha nak balas balik lawatan rakan-rakan...
ramai sangat! dan sangat penat! hihi...
tapi seronok!!! ngeee



Photobucket

♥niNa SyakiNa♥ DALAM BUNGA CANTIK ADA NINA

23 Leave Here, Comments and Lovely Words:

Bella said... [Reply to comment]

server down..
bet0l2..
Bella tenga geram ni..adesss...:(

fatin hanani said... [Reply to comment]

yes2 fatin suka ni heee
memang caya la dear heee :D
bila kita lakukan ikhls,
mesti kita dpt yg baik kan :D

&
fatin sokong yang nina cakap
penat jekk kita buat entry bagus2
hehe
thanks dear..

NuSaNa NoSa 91 said... [Reply to comment]

ada gk blogger yg lebih suka jd silent reader~ kn manusia ada mcm2 ragam.. ^_^

9W2URY said... [Reply to comment]

saya baca entry ni dari mula sampai habis... hehehe.

walauapepun, ada juga kemungkinan ada org yg datang baca dan hargai entry kita namun dia tak post komen je... Jadi, teruskan lah hasilkan entry terbaik anda, mgkin ia akan berguna kepada yg memerlukannya.

kay yea said... [Reply to comment]

em..nk tnye..cmne ltk nuffnang ats comment neh?hee~~

g0m0k9enDek said... [Reply to comment]

betul3! :))

nina syakina said... [Reply to comment]

@Bellalaaa... macam mna boleh server down tuhh bella?

nina syakina said... [Reply to comment]

@fatin hanani


thanks fatin... harap fatin jangan kecl hati yekk apa2 yg nina ckp tuh... just my opinion shja... huhu

nina syakina said... [Reply to comment]

@NuSaNa NoSa 91


btul tuhh dik... lain org, lain ragamnya... adik plak, apa ragam adik? huhu

nina syakina said... [Reply to comment]

@9W2URY


insyaallah... sama2 laa kita hasilkna entry yg terbaik utk blogger lain... jgn berputus asa... betul kan?

nina syakina said... [Reply to comment]

@kay yea

orait... t nina bg link dkt blog KA..

nina syakina said... [Reply to comment]

@g0m0k9enDek


hihi... dh mcm upin ipin nina tgk... ngee

haszuraidah ishak said... [Reply to comment]

btol2..btol2..akak sokong tu..

keep on blogging!!

Sophia Rani said... [Reply to comment]

kalau I, tak dpt nk kunjung yg leb sbb server down.. kalau laju je mmg bebel kat entry mereka.. hehe. lg pon slrg ngah exam.. so, agak kurang la.. bw juga tapi kurang.. hehe

AshAnas said... [Reply to comment]

silent reader pun ade, hehe...

azhar said... [Reply to comment]

saya x kisah semua tuh.....

arKue_ARIeFz said... [Reply to comment]

HURM..mcm2 kan nina :P..
arep kadang2 bile wat entry pk jgk,,
ade ke reader or blogger nk bace..tp x kesah la :P..

zzzzzz :P

http://myamigosspace.blogspot.com/2010/11/rindu-kanak-kanak-rebina-p.html

sambil tuh tinggalkan nina dengan entry baru arep..hikhihk

Eliyana said... [Reply to comment]

sebenarnya ada mcm2 problm...salah satunya mgkin tuan blog takde kat umah pastu buat autopost...

stail akak; join, komen kat entry pastu komen kat shoutbox klu ada. pastu diorg nak terjah ke tak, up to them...akak mmg suka terjah blog org, tp diorg tak semestinya nak lawat blog kita. akak tak mintak kunjung balas diorg on the spot. klu teringat nak datang, akak silakan jer...klu taknak, tak kecik hatipun

mamalieyna said... [Reply to comment]

oooh betul tu..janji ikhlas..pasti orang perasan akan keikhlasan kita..hehe..

pd eina sndiri, mmg kdg terasa berslh bilamana tak dpt berbls kunjungn n komen blog rakan2..tp ada la masalah sndiri yg tak dpt dielakkan..yg pasti eina bila ada kelapangan, kunjungan pasti dibuat + komen skali..hehe..

omurice said... [Reply to comment]

pada pendapat Omu..pengalaman omu..mungkin mereka2 yang macam tu masih baru, masih mencari readers..macam omu, omu akan masuk blog yg baru2 tinggalkan jejak saje..tapi xsuruh pun jenguk...yang penting omu jd follower anti senang bila die update n3, omu jenguk datang baca dan komen kat n3 tu..lagipun nak baca2 ikut mood..huhu..

arKue_ARIeFz said... [Reply to comment]

yup.betol2.

jd pk la positive..

tau pon positive thinking! :P

arKue_ARIeFz said... [Reply to comment]

@omurice

aah.betul jgk tuh.mcm yg srep buat skg la.arep pon maseh baru ngan dunia blogging nih,

nina syakina said... [Reply to comment]

@haszuraidah ishak


kak has... akak pon jgn lupa, keep on blogging... hihi... dok main salji, t lupa lak nk update blog... hihi