♥niNa SyakiNa♥








~..Be My Followers..~

:: Benarkah Bulan Pernah Terbelah Dua? ::

Share

Masa kecil-kecil dulu, ada seorang rakan bertanya,
"nina, tahu tak, bulan tu pernah terbelah dua?"
sambil tunjuk ke langit...
nina pun menjawab,
"ooo... patut laa bulan tuhh sengettt je"
hihi... betapa naifnya nina masa kecil-kecil...
~~~~


bila dah besar nihh, tertanya-tanya juga,

Benarkah Bulan Pernah Terbelah Dua?




:: Klik READMORE Untuk Bacaan Seterusnya... ♥ ::





seperti biasa, Encik Google pun menjawab,

Kajian sains oleh angkasawan NASA mendapati bahawa bulan pernah terbelah dua. Kajian ini dilakukan apabila gambar-gambar yang dirakamkan oleh satelit dan teleskop yang mendapati terdapat garisan rekahan yang terdapat pada bulan. NASA telah menghantar 3 angkasawannya ke bulan untuk kajian yang lebih terperinci. Setelah mereka membuat kajian, kesimpulannya, bahawa bulan pernah terbelah dua. Setelah hasil kajian ini didedahkan kepada umum, alangkah terkejutnya mereka, apabila diberitahu bahawa kisah bulan terbelah dua ini telah diceritakan oleh Al-Quran kira-kira 1400 tahun yang lalu.


Ini membuktikan mukjizat yang telah berlaku kepada Rasululah SAW seperti yang tercatat dalam al-Quran, Ayat 1-2 Surah Qamar adalah BENAR...


Telah hampir saat (kedatangan hari kiamat) dan bulan terbelah. Dan kalau mereka (kaum musyrik Mekah) melihat sesuatu mukjizat, mereka berpaling ingkar sambil berkata: (Ini ialah) sihir yang terus menerus berlaku.

Ayat 1-2 Surah Qamar




::nina says::
banyak lagi ilmu perlu dipelajari...

Photobucket

♥niNa SyakiNa♥ DALAM BUNGA CANTIK ADA NINA

10 Leave Here, Comments and Lovely Words:

Eliyana said... [Reply to comment]

info ni memang mengejutkan pd non muslim kan? tentu mrk tgh bayangkan macam mana bulan ni terbelah...semuanya atas kuasa Allah

Fyzal said... [Reply to comment]

NASA mana boleh challenge AL - QURAN.

Gayahspears said... [Reply to comment]

kekuasaan Tuhan~

arep_lockermonth said... [Reply to comment]

amazing!

fatin hanani said... [Reply to comment]

wah..
kekuasaan Allah mg x blh dinafikan lagi :D

ehh yang blog satu g tu blog apa hehe poning

Misz Mas. said... [Reply to comment]

menggerunkann..

KimiCnoL said... [Reply to comment]

Subhanallah..

ADA AWARD NTOK AWAK
"1.Coolest Blogger Award??"

Nurhasnatul Nabila said... [Reply to comment]

subhannallah...

Secret Drifter said... [Reply to comment]

u tau.. pasal benda mcm ni benar..

now org US yg jahat conspiracy theorist kata... "manusia mana pergi ke bulan"

Secret Drifter said... [Reply to comment]

pastu conspiracy theorist kata...

manusia xpernah pergi bulan