♥niNa SyakiNa♥








~..Be My Followers..~

:: Betul Ke, Ada Kubur Di Atas Masjid Nabawi? ::

Share



Diriwayatkan oleh Sheikh Al-Zubaidi:


Ada seseorang hamba Allah ini cuba untuk menghancurkan Kubah Nabi Muhammad SAW iaitu kubah yang berwarna hijau di Masjid Al Nabawi atau dikenali sebagai Gumbad-e-Khizra di Madinah, yang juga menjadi tanda iaitu tepat di bawahnya terdapat makam Rasulullah SAW. Namun, ketika hamba Allah tersebut cuba memanjat kubah tersebut dengan niat untuk menghancurkannya, tiba-tiba petir kilat datang menghentamnya. Hamba Allah yang berniat jahat tersebut pun meninggal dunia di tempat kejadian. Anehnya tidak ada seorang pun yang mampu menghilangkan tubuhnya dari atas kubah tersebut!


Ia juga mengatakan bahawa terdapat seorang alim ulama dari Madinah mendengar suatu suara di dalam mimpinya, bahawa tidak ada sesiapa pun yang dapat mengambil mayat di atas kubah tersebut dan mayat tersebut haruslah dikuburkan di sana sebagai peringatan dan pelajaran bagi orang-orang yang mungkin memikirkan untuk berusaha untuk menghancurkan kubah itu pada masa hadapan!


Akhirnya, mereka memutuskan untuk mengkuburkan hamba Allah itu di sana, di atas kubah dan menutupi tubuhnya dengan kanvas hijau sehingga tidak akan terlihat oleh sesiapa pun.



::nina say::

Baru hari ini nina tahu yang ada benda ini
di atas kubah masjid Nabawi di Madinah itu.

Rasanya ramai orang yang dah mengunjungi
dan beribadat di masjid tersebut

tetapi mereka pun tidak tahu ada benda ini...
Wallahua'lam...
Photobucket

♥niNa SyakiNa♥ DALAM BUNGA CANTIK ADA NINA

22 Leave Here, Comments and Lovely Words:

Amirah Yusof said... [Reply to comment]

allahuakbar!

Encik MamaT said... [Reply to comment]

betul ke ni nina.... hehe.. baru pertama kali dengar... time kasih atas info ni..

juliet. said... [Reply to comment]

betul ke? dulu pegi tak nampak pon. huhuu. maha suci Allah.

Nurhasnatul Nabila said... [Reply to comment]

ya allah! input baru ni...
mekaseh nina.. :))

take yur award in my lates entry..

MuJE said... [Reply to comment]

wow! info baru ni! thanks buat post ni...



- MunzirShafie [dot] Com

nina syakina said... [Reply to comment]

@Amirah Yusof


allah maha besar...

nina syakina said... [Reply to comment]

@Encik MamaT


Wallahua'lam... nina pun dapat sumber ini dari web lain...

nina syakina said... [Reply to comment]

@juliet.

Wallahua'lam... hanya mereka yang pernah pergi ke sana yang mengetahui kebenarannya.. ^^

nina syakina said... [Reply to comment]

@Nurhasnatul Nabila


insyaallah... nina pergi tengok... huhu

nina syakina said... [Reply to comment]

@MuJE


Wallahua'lam... ur welcome... hanya berkongsi di sini... ^^

Pencari Qurratuaini said... [Reply to comment]

nice info

Ain Zulaikha said... [Reply to comment]

em2. ramai orang kata mmg kubur orang yg cuba nak rosakkan kubah tu kan?

jom join kontest saya :)

http://ainzulaikhas.blogspot.com/2010/11/contest-cerpen-sesedap-rasa.html

Hanis Azla said... [Reply to comment]

pernah baca juga ttg ni.. kuasa Allah kan.. Tiada yang lebih hebat mengatasi kuasaNYA.

Mujahadah said... [Reply to comment]

Mj p aritu x sempat menatap kubah... balik sini baru taw... rasa macam nak p skrg jugak, nak g tgk semula... :)

fatin hanani said... [Reply to comment]

fatin pun bawu tau ni nina
xpernah dgr pun sblm ni

Misz Mas. said... [Reply to comment]

oh mai god..dasatnye..

nina syakina said... [Reply to comment]

@Pencari Qurratuaini

thanks dear... ^^

nina syakina said... [Reply to comment]

@Ain Zulaikha

tuh laa psl... dh rmai org ckp... since sjk zaman atuk nenek kita lg... huhu ^^

nina syakina said... [Reply to comment]

@Hanis Azla

betul tuhh hanis... kuasa Allah... tiada siapa berani menidakkannya...

nina syakina said... [Reply to comment]

@Mujahadah


rugi laa kalau macam tuhh MJ... huhu

nina syakina said... [Reply to comment]

@fatin hanani

tuhh laa... nina pon sama bila dpt info nihh...

nina syakina said... [Reply to comment]

@Misz Mas.

tu laa psai cik mass oii... huhu