♥niNa SyakiNa♥








~..Be My Followers..~

:: Jatuh Cinta Dengan Lagu Kanda Dinda by Monoloque feat Atilia ::

Share



(P) Oh Kekanda jangan irihati, Dinda naik pangkat lagi..
(L) Oh Adinda, Kanda mana dengki, malah Kanda support bini..


(P) Jadi Dinda mahu mengambil masa
(L) Tapi Kanda mahu segera,
(P) Dinda ingin berjaya dalam kerjaya,
(L) Tapi Kanda mahu cahaya mata,
(P) Dinda belum bersedia,
(L) Kanda dah beria ria,
(P) Jadi yg mana satu?
(P+L) Tak perlu bertengkar,
Tak perlu bermasam muka,


(L) Oh Adinda, tolong jangan lekas curiga, lekas cemburu buta
(P) Oh Kekanda, Dinda perlu berhati hati ,tak rela dikongsi,


(L) Kanda kerja overtime, terlebih masa,
(P) Itu yg Dinda harus berwaspada,
(L) Ini semua demi masa depan keluarga,
(P) Dengan Dinda atau sebaliknya?
(L) Kanda kerja malam,
(P) Dinda kerja siang,
(L) Jadi bila nak bertemu?
(P+L)Tak perlu bertengkar,
Tak perlu bermasam muka,


(P) Oh adiwira, dewataku, mari ikut cara Dinda!
(L) Oh Tun Teja, intan permata, mari ikut cara Kanda!
(P+L) bagaimana? bagaimana kita nak selesaikannya?
apa keputusannya?

(P) Oh Kekanda mari Nyawa, kita cuba komunikasi!
(L) Oh Adinda mari Sayang, kita cuba toleransi!


(P+L) Walau kita janji sehidup semati, kita berlainan,
(L) Kanda polar kutub Utara,
(P) Dinda kutub Selatan
(P+L) komunikasi, sikap toleransi! itu yg kita perlu,
(P+L)Tak perlu bertengkar,
Tak perlu bermasam muka,


(L) Walau kita sering dgn cara masing2,
(P)Kanda yg Pertama,
(L) Dinda yg Utama,
(P)Kanda sgalaNya..
(L) Dindalah Nyawa,
(P+L) kita tetap bahagia bila bersama sama
bahagia bersama,
bersama slamanya,
bahagia slama- lamanya!

Kanda Dinda by Monoloque feat Atilia

::nina says::
owhh... I love this song...
walaupun lirik xde laa related sangat dengan nina,

tapi melody dia yang catchy, sangat-sangat best!!!
rasanya, kalau lepas ini dia ubah lirik itu, rasanya lagu ini boleh pergi jauh,
macam lagu Yuna-Oh Bulan...

owh ya, lagu ini adalah lagu tema dalam drama bersiri di TV3...


Photobucket

♥niNa SyakiNa♥ DALAM BUNGA CANTIK ADA NINA

3 Leave Here, Comments and Lovely Words:

xengkiao said... [Reply to comment]

Thanks for walking into my blogs. You have a nice blogs

syafIkJack said... [Reply to comment]

love also this song, memang best, memang mantap. first time dgr trus jatuh cinta.hehe

arep_lockermonth said... [Reply to comment]

suka lagu nih!