♥niNa SyakiNa♥








~..Be My Followers..~

:: Simposium Dilema Melayu, Perbincangan Dengan Tun Dr. Mahathir Mohamad, Ke Manakah Hala Tuju Melayu? ::

Share
Salam Mesra Dari Nina Syakina
~~~~~~~



Semalam berlangsungnya majlis Simposium Dilema Melayu, Perspektif dan Konklusi ucaptama oleh Yang Berbahagia Tun Dr. Mahathir Mohamad di Dewan Merdeka PWTC. Ianya dilangsungkan dengan melibatkan pelbagai golongan masyarakat yang terdiri daripada golongan mahasiswa universiti, profesional muda, pensyarah, golongan korporat dan juga NGO Melayu. Ianya turut melibatkan Persatuan Alumni Aspirasi Malaysia (Aspirasi)...


:: Klik READMORE Untuk Bacaan Seterusnya... ♥ ::






Pelbagai persoalan dan isu diketengahkan terutamanya melibatkan isu-isu semasa dan hak-hak kaum Melayu d Malaysia. Banyak perkara lain turut diketengahkan. Ianya sedikit sebanyak membuka minda masyarakat tentang isu-isu yang diketengahkan...


Pada pandangan nina, sebenarnya ramai di kalangan mahasiswa-mahasiswi muda di universiti sangat-sangat berbakat besar untuk menjadi pemimpin. Ianya dapat dilihat semasa Diskusi dan sesi Q & A. Perghhh... sangat bersemangat apabila mereka ini memberikan pandangan dan bertanyakan soalan-soalan kepada ahli panel. tapi, nina sangat-sangat salute dengan Tun Dr. Mahathir Mohamad. Beliau sangat cool dan relax menjawap soalan rakan-rakan yang lain. Benar kata pepatah, mahu menjadi pemimpin perlukan ilmu setinggi langit... ^^


Antara ahli panel dan VIP yang hadir adalah seperti, YB Dato Sri Mustafa Mohamed, YBrs. Dr. Asyraf Wajdi Dusuki, YB Datuk Dr Awang Adek Hussin, YBhg. Tan Sri Dato' Sri Sanusi Junid, YB Dato' Ibrahim Ali, YBhg. Dato Salleh Majid, YBhg. Tan Sri Dr Nordin Kardi, YB Dato' Seri Dr Ahmad Zahis Hamidi, YB Tan Sri Mohd Isa Abdul Samad, YBhg. Datuk Johan Jaafar, YBhg. Dato' Mustafa Ali dan ramai lagi...



Pengacara Majlis yang handsome... I Loike... hihi


Lunch and Dinner with Ministers...
ini part yang ditunggu-tunggu kan... hihi...
apa lagi, makannnn... ^^

creadit this Pictures from Lily Fadhilah

Majlis makan malam berakhir pada pukul 10.00 malam...
memang best sangat-sangat!
I ate a lot of food! especially my favourite, Sotong! yummy...
hoho... actually, ada banyak lagi Pictures...
I will upload it in the next entry post...
Kawan-kawan, jangan kecil hati yaa... ^^



::nina says::
Politics is not just a view...
but its a life...


Photobucket

♥niNa SyakiNa♥ DALAM BUNGA CANTIK ADA NINA

7 Leave Here, Comments and Lovely Words:

eima said... [Reply to comment]

boss eima pun pegi ...

nina syakina said... [Reply to comment]

eima, ye ke? bos pergi jugak? huhu

delarocha said... [Reply to comment]

tun mahathir pemimpin terhebat, dah lama tak dengar hujah beliau di mana mana simposium. ada official website ke untuk yang ini?

nina syakina said... [Reply to comment]

@delarocha


Entah laa.. nina pun tak pernah search website utk simposium kali ini... tapi, simposium kali ini sgt privacy... sbrg record-mengrecord diharamkan... huhu... jenuhh bodyguard duk kawal kami...

♕ EyKa QiSh ♕ said... [Reply to comment]

qiesh gi gak..yup sedih dengar bila Tun ckp tu...

nina syakina said... [Reply to comment]

@♕ EyKa QiSh ♕

huhu.. kan.. kan... tuhh laa psl... sayu jekk rasa bila dia ckp mcm tuhh... brulah kita sedar, betapa org melayu perlu mempelajari ilmu... ^^

echah mashuri said... [Reply to comment]

amboii...mase makan tuhh yg excited ye sis;p