♥niNa SyakiNa♥








~..Be My Followers..~

:: Blog Review Pilihan Nina Syakina, Rainbow skittle (fain) ::

Share


Salam Mesra Dari Nina Syakina
~~~~~~~


Blog Review Pilihan Nina Syakina




:: Klik READMORE Untuk Bacaan Seterusnya... ♥ ::



Profil

Blogger pilihan nina pada kali ini adalah Blogger Rainbowskittle(fain)
atau nama sebenarnya kak Farah. Beliau merupakan pemilik kepada
blog Emo girl Blogarrhea,
http://notonlyboutme.blogspot.com/
Blogger ini berasal daripada Cheras, Kuala Lumpur, Malaysia
dan telah mendaftar di Blogspot pada October 2008.


Header

Header yang sangat-sangat simple dan cute!


Tentang Blog

Blog Emo girl Blogarrhea ini merupakan sebuah blog yang banyak berkaitan tentang pandangan kak Farah tentang sesuatu perkara, idea-idea yang bernas, pendapat beliau yang sangat-sangat jujur, soal peribadi, diari dan kisah silam beliau, isu-isu semasa, dan beliau juga sering menyertai pertandingan dan give away yang dianjurkan oleh para blogger. So, mana-mana Blogger yang anjurkan pertandingan dan giveaway, boleh laa ajak beliau sekali. huhu...


Blog Status


Google PageRank – 1/10
Alexa Rank – 1,686,993
Malaysia Rank – 9,955


Visitors Dan Followers

Jumlah visitor yang terkini ketika nina melakukan analisis ialah seramai 14,192 pelawat. Ini menunjukkan bahawa blog Emo girl Blogarrhea ini adalah blog yang aktif kerana purata pelawat adalah seramai 100 hingga 300 orang pelawat sehari. Blog Emo girl Blogarrhea ini juga mempunyai followers seramai 399 orang (semasa entry ini ditulis). Suatu yang membanggakan sebenarnya kerana kebiasaannya, jarang blog yang berbentuk diary mempunyai follower yang ramai. Tahniah! boleh usaha lagi selepas ini dengan rajin Berblogwalking dan menghasilkan entry-entry yang jujur dan menarik!


Demografi


100% Visitor blog Emo girl Blogarrhea ini adalah daripada Malaysia. Kebanyakannya adalah berusia antara 18-24 tahun. Dan sudah semestinya 100% daripada mereka tidak mempunyai anak. Kebanyakan visitor blog Emo girl Blogarrhea adalah berstatus pelajar dan golongan lepasan kolej atau universiti.


Nuffnang Ads

Kedudukan iklan Nuffnang mungkin perlu diubah terutamanya bagi Rectangle Ads. Ini kerana kedudukan ads yang betul lebih memudahkan sesebuah blog itu mendapat BE daripada Nuffnang. Boleh belajar cara yang betul di sini dan di sini yaa kak Farah!


Widget


Widget yang digunakan di dalam blog ini adalah besesuaian dan susunan yang kemas. Berat blog ini adalah 140.54kb. boleh timbang blog di sini. Dari pemerhatian nina, dengan widget-widget yang diletakkan, sepatutnya blog ini ringan, iaitu kurang daripada 100kb. Tetapi, oleh kerana jenis template yang digunakan sidebar di sebelah kiri, ianya membuatkan blog ini menjadi berat. Ini suatu RAHSIA yaa, sesebuah blog kebiasaannya akan loading pada kiri dahulu! Maka kalau ada sidebar kiri dan widget yang banyak pada sidebar itu, memang load page akan menjadi slow. itu adalah salah satu sebab sesebuah blog menjadi berat!

nina cadangkan beliau kurangkan berat blog ini sama ada dengan menukar template menjadi sidebar kanan (caranya, pergi ke DESIGN>TEMPLATE DESIGNER>LAYOUT) ataupun dengan membuang widget-widget yang tidak diperlukan contohnya seperti MP3 player, Live Traffic Feeds Widgets dan mungkin boleh tambah dengan widget yang perlu sahaja. oh yaa! kalau rasa nak up jumlah follower, rahsianya, letak widgets Follower di bahagian atas sekali. ^^

Akhir sekali, Nina nak puji blog ini. Memang sangat-sangat kemas dan teratur, shoutbox di sebelah kanan disorokkan, autoplayer MP3, ada Archive, Categories dan lain-lain, memang mesra visitors blog ini!



kalau ada sesiapa berminat untuk berkenalan dengan kak Farah,
boleh terjah ke blog beliau DI SINI.


Sekian sahaja Blog Review Pilihan Nina Syakina kali ini.
Apa yang terlebih, terkurang, harap dimaafi.
Jika anda ingin menyertainya cuma klik di sini.


::nina says::
nina Blogger biasa-biasa sahaja...


Photobucket

♥niNa SyakiNa♥ DALAM BUNGA CANTIK ADA NINA

12 Leave Here, Comments and Lovely Words:

farah said... [Reply to comment]

fuyyyo ! ingatkan nak review biasa2 je rupe2nya mantaaap gila. tenkiu tenkiu :) saya sendiri pon tak tahu benda2 yang nina review tuh ! lepas ni nak kena baik pulih ni . hehehe

terima kasih banyak banyak daan banyaaaaak lagi nina hehehe :)

echah mashuri said... [Reply to comment]

perghh..mantap lah..mst nina dah stdy dulu..lagipun blo review ni bkn main taram je.hehe..good job sis!:)

Zur@ZaRi said... [Reply to comment]

betoi2....
nina study macam nak masuk exam...

ikut la petua dari nina...
me pun follow all the suggestion. n now my blog look more simple n ringan=)) da pandai gantung nuffnang lagi...:p

tak rugi ikut idea dari nina..

syabas nina...

p/s: kalo tak faham paper tny terus jgn malu jgn segan sbb nina akan ajar secare detail okey!!! me yg buta IT ni pun da boley senyu=)))

CikSiti said... [Reply to comment]

wow..byk nye info yg sya dpt dr review ni....al maklumlah sya ni mmg OUT pasal dunia IT ni.tapi nak jugak join jd blogger.hehehe...x sampai sbulan pon jd blogger.,so mmg byk kene study & kne byk jalan2 ke blog org2...lain kali bleh lah mintak nasihat kat nina yek... jemput lah dtg ke teratak buruk sya ni.. http://ctrosni.blogspot.com/

Yann Mazian said... [Reply to comment]

perfect review. huhu. ini baru betol review. hihi. keep it up dear! :)

nina syakina said... [Reply to comment]

@farah

thanks sis... nina pun happy, sgt2 happyyyy tgk akak happyyyyy.... hehehe

nina syakina said... [Reply to comment]

@echah mashuri

study? xde r study sgt2... huhu... cuma kdg2 kena ambil mood nk buat review... sekarang penyakit M sedang berleluasa... hehe


M=MALASSSSS

nina syakina said... [Reply to comment]

@Zur@ZaRi

Thanks akak... nina bantu di mana yg nina mampu... huhu

nina suka tgk iklan nuff akak yg mkin hari mkin byk menari2 kt blog akak... i jeless tau... hihi

nina syakina said... [Reply to comment]

@CikSiti

akak, slm knl (^^)V... xpe... nina pun mula dri bwh juga... apa2 pun kena tingkatkn usaha dlm blogging nih... jgn jdi mcm nina... mkin lama, mkin jd mls.. hihi

nina syakina said... [Reply to comment]

@Yann Mazian


thanks sis ^^... and if nina ada buat mistake, tegur k... huhu

Nadia Mashuri said... [Reply to comment]

xsabar nk tggu blog kite pulak utk d review

nina syakina said... [Reply to comment]

@Nadia Mashuri


sbr ye kak... sekarang nihh penyakit M sedang berleluasa... huhuhu