♥niNa SyakiNa♥








~..Be My Followers..~

:: Blog Review Pilihan Nina Syakina, Zur@ZaRi ::

Share


Salam Mesra Dari Nina Syakina
~~~~~~~


Blog Review Pilihan Nina Syakina


:: Klik READMORE Untuk Bacaan Seterusnya... ♥ ::



Profil

Blogger yang bertuah pada kali ini adalah Blogger Zur@ZaRi.
Beliau merupakan pemilik kepada blog ZaRi's KaSiH,
http://adamhifdzan.blogspot.com/
Blogger ini berasal daripada Perak, Malaysia
dan telah mendaftar di Blogspot pada Mei 201o.


Header

Header yang simple, cantik dan menarik.
ada gambar anak kesayangan beliau, Adam Hifdzan.


Tentang Blog

Blog ZaRi's KaSiH ini merupakan sebuah blog yang banyak berkaitan tentang peribadi dan keluarga, isu-isu semasa, award dan tagged daripada blogger lain dan beliau juga sering menyertai pertandingan dan give away yang dianjurkan oleh para blogger. Blogger ini juga sangat-sangat mesra. nina suka berkawan dengan kak Zura!


Blog Status


Google PageRank – 0/10
Alexa Rank – 2,032,078
Malaysia Rank – 22,232


Visitors Dan Followers

Jumlah visitor yang terkini ketika nina melakukan analisis ialah seramai 16,211 pelawat. Ini menunjukkan bahawa blog ZaRi's KaSiH ini adalah blog yang aktif kerana purata pelawat adalah seramai 100 hingga 300 orang pelawat sehari. Blog ZaRi's KaSiH ini juga mempunyai ramai followers iaitu seramai 572.


Demografi



Visitor blog ZaRi's KaSiH ini 94.6% peratus adalah daripada Malaysia. Kebanyakannya adalah berusia antara 18-24 tahun dan daripada golongan wanita. 50% daripada mereka mempunyai anak. Kebanyakan visitor blog ZaRi's KaSiH ini melayari blog di rumah berbanding di tempat kerja. Kebanyakkan visitornya juga adalah suri rumah, tidak bekerja dan mereka yang baru menamatkan pelajaran.


Nuffnang Ads

Kedudukan iklan Nuffnang mungkin perlu diubah. Ini kerana kedudukan ads yang betul lebih memudahkan sesebuah blog itu mendapat BE daripada Nuffnang. Boleh belajar cara yang betul di sini dan di sini.


Widget

Widget yang digunakan di dalam blog ini adalah besesuaian, tetapi kelihatan sarat, ianya membuatkan blog ini bertambah berat, iaitu 301.8kb. Blog yang terbaik hanyalah bersaiz kurang daripada 100kb. paling berat pun dalam 150kb. Blog yang ringan dapat menarik ramai visitors. Ini kerana kebanyakan muda mudi zaman sekarang menggunakan Broadband yang speed internetnya pun tidaklah laju sangat. So, nina cadangkan beliau kurangkan berat blog ini dengan membuang widget-widget yang tidak diperlukan. Blog ini menjadi berat mungkin kerana terlebih widget yang tidak diperlukan contohnya seperti MP3 player. Selain itu, ianya mungkin kerana terlalu banyak gambar di kiri dan kanan sidebar. Nina cadangkan buat scroll pada gambar tersebut, boleh belajar buat scroll di sini. Untuk kedudukan Shoutbox pula mungkin perlu diubah kerana ia akan lebih mesra pengguna jika diletakkan di bahagian atas blog.



Sekian sahaja Blog Review Pilihan Nina Syakina kali ini.
Apa yang terlebih, terkurang, harap dimaafi.
Jika anda ingin menyertainya cuma klik di sini.


::nina says::
kak zura, nina bukan Blogger Otai...
Blogger biasa-biasa sahaja... ^^


Photobucket

♥niNa SyakiNa♥ DALAM BUNGA CANTIK ADA NINA

12 Leave Here, Comments and Lovely Words:

nina syakina said... [Reply to comment]

hope kak zura puas hati dengan review nina nihh... nihh 1st time tau nina review blog org lain... huhu...~

Hanis Azla said... [Reply to comment]

pandailah nina bagi review.. lengkap data2nya.. klu akak nak review blog sendiri pun tak lepas.. he..he..

HonEyBuNNy said... [Reply to comment]

wah...betul tu..kalau ila pun...ila xtahu..ehhehe

Zur@ZaRi said... [Reply to comment]

nina....
thanks... baru la sedar banyak sgt kekurangan nyer blog akak ni eh... selama ni tak pasti n tak arif sangat... main bedal jer... hehehe... tq bg tunjuk ajar.. specially bab nuffnang tue...

p/s: respect kat nina coz sudi review blog akak... byk ilmu plak tu yg d share... thanks a lot... akak akan ikut nasihat tue... moga2 ader rezeki yg akan bertambah...

btw, i'm very appreciated with this blog!! all the comments n tunjuk ajar... =)) nnt2 kalo akak ader prob lagi akak tny lagi yer=))

Zur@ZaRi said... [Reply to comment]

nina...
sorry yer kalo akak banyak tny...
macam maner nak wat nuffnang nyer add tu berjalan2 cam kat tepi kanan blog nina nie yer?

yg kat atas header tu pun caner eh? sbb akak cuber kalih kan tp tak boley nak tarik box nuff tu atas dari box header.

then satu lagi caner nak wat nuffnang after entry? please guide me boley?

@e_da said... [Reply to comment]

nina.. kalau sudi review kan blog akak juga.. huhu sgt appreciate kalau nina dapat membantu.. tq dear

nina syakina said... [Reply to comment]

@Hanis Azla

thanks akak... nina blaja dripada pengalaman...huhu

nina syakina said... [Reply to comment]

@HonEyBuNNy

kak ila boleh blaja...huhu

nina syakina said... [Reply to comment]

@Zur@ZaRi


ur weLcome kak... nnti nina bntu akak mna yg termampu...

nina syakina said... [Reply to comment]

@Zur@ZaRi


feel free to ask me anything...huhu

nina syakina said... [Reply to comment]

@@e_da
insyaallah kak... ^^

nina syakina said... [Reply to comment]

@Zur@ZaRi

klau akak ada apa2 nk tnya lg, tnya je... nina tak apa... huhu... jnji akak happy... nina senang hati.. ^^